Trädgård 2016 växer fram

Jag när en dröm om att odla merparten av de grönsaker vi äter själv. Tanken har vuxit sig starkare och starkare. Inspiration till att det verkligen går har jag fått från flera håll,  men främst från Sara Bäckmo som driver Skillnadens trädgård som hon också bloggar om på Lands hemsida. Facebook och Youtube är andra kanaler hon använder sig av och nyligen kom hon också ut med en bok. Den beställde jag och sträckläste en hostig natt under min influensa.

Igår passade jag på att svänga förbi Granngården på vägen hem från skolan med min sjuåriga dotter. Tillsammans såg vi ut ett gäng med olika grönsaker som jag vill odla och som vi så småningom vill äta.

Jag köpte samtidigt lite tillbehör för att kunna förså en del. Det blev lite minidrivhus och såkrukor från Nelson Garden och deras produkt Rootmaster som är ett minidrivhus med pluggar man sår i. Det finns en självbevattningsfunktion som man använder när sådden har grott och börjar utveckla ett rotsystem. Det verkar väldigt smidigt och var rätt lätt att sätta ihop. I de 32 pluggarna har jag nu sått paprika, chili, minigurka och två sorters körsbärstomater. 

I ett annat minidrivhus sådde jag jordgubbsfrön. De ska stå mörkt och svalt för att gro.

Idag ska jag fortsätta och så lite i ett större minidrivhus. Rotselleri, purjolök, salladslök och sallat blir det i de krukorna.

Snön ligger fortfarande på backen och det är minusgrader. Men solen börjar komma fram och värma ordentligt på dagarna nu. Så längtan och hoppet om vårens ankomst växer sig allt starkare.

Igår när jag talade med min kära man föreslog han att vi kanske skulle kunna göra i ordning ytan bakom huset som idag är en blandning av gles skog, sly och sten. Att ta dit en grävmaskin och jämna ut och ta bort träd, rötter och sten. Fylla ut med jord och få till en riktig köksträdgård. Undrar om han verkligen förstod vad han sa. Men jag kommer definitivt ta vara på det och arbeta för att det ska bli verklighet.

Men ett första steg blir ändå ett efterlängtat växthus. I helgen ska vi försöka ta oss till en växthusförsäljare och titta på lite växthus för att komma fram till vad det är jag verkligen vill ha. Ska bli så kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *