En härlig vårdag

image

Idag sken solen igen och det var dags för mig att ta itu med landet där mina åttkantiga odlingslådor står. När maken byggde lådorna för två år sedan och vi anlade rabatten placerade vi dem ovanpå det gamla potatislandet. Det hade legat i träda under flera år och ogräset hade fått härja fritt.

Därför valde vi att fylla upp hela området mellan lådorna med täckbark. Det blev jättebra. Förra året gjorde jag inte så mycket åt det, vädret var ju bedrövligt för att odla i. Därför hade ogräset nu fått fäste igen.

Så idag har jag rensat bort mängder med framförallt kvickrot. Det tog sin lilla tid. Jorden var fortfarande frusen på vissa ställen. Men där den inte var det fanns det gott om mask och jorden verkar riktigt fet och god. Så småningom kommer jag nog att utnyttja en del av ytan mellan lådorna också, men i år hinner jag knappast med det. Så det fick bli ett tjockt lager med täckbark i år med. Så här blev resultatet.

image

Ogräset samlade jag ihop i ett par av säckarna. Det kommer att användas till täckodling.

Jag kommer att göra i ordning flera odlingsbäddar och pallkragar,  både inne i det blivande växthuset och ute. Till dessa kommer jag att behöva mycket material. Både för att få till en bra jord att odla i och för att kunna täcka och gödsla det som ska odlas. För det ändamålet samlar jag material. Hönsgödsel, strö, höstlöv, fjolårsgräs och nerklippta perenner och ogräs till exempel. Hönsgödsel har jag sparat i säckar hela vintern. Idag fick jag ihop ännu en spann.

image

image

Lyxigt att ha material att tillgå från egna djur. Dessutom hjälper hönsen gärna till med vårbruket.

image

Maken fortsatte att elda ris från de träd vi fällde igår. Det blev korvgrillning med barnen till lunch idag med.

image

Fortfarande är högen med ris rätt stor. Vi funderar på att skaffa en kompostkvarn. Jag hittade en på ClasOhlson som verkar bra. Då får jag ännu mer material att använda. Kanske inte så dumt.

image

Nu ser jag fram mot att växthuset är på plats. Jag hade koll på platsen där jag planerar att ha växthuset. Det var sol under hela dagen,  vilket blir jättebra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *