Planering för växthuset

Jag har beställt ett växthus från Willab Garden. Ett Euro-serre maxi 3 på 9 kvadratmeter. Så här ser det ut enligt bild från Willab Garden.

Växthus Maxi 3

Det ska komma vecka 17, så jag har några veckor på mig att planera var det ska stå och förbereda marken. Det blir en del grävning framöver.

Växthuset ska jag ha för odling i första hand. Därför har jag valt ett hus med kanalplast. Det ger en jämnare temperatur inne i huset, vilket är fördelaktigt för växterna.

Jag tänker mig odlingsbäddar i form av ett L, längs ena långsidan och ena gaveln. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska bygga egna lådor eller använda mig av pallkragar. På andra långsidan kommer jag till att börja med odla i krukor.

Vilket material jag ska ha på golvet har jag inte riktigt bestämt än.

Jag längtar verkligen efter det här växthuset och kan knappt bärga mig innan det är på plats. Ser fram mot att kunna förlänga odlingssäsongen och även ha bättre möjligheter till att förvara försådder och växter som ska övervintra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *