Lyx en måndag i juniIkväll är vi barnfria. Kidsen är på sommarkollo hos farmor och farfar. Då lyxade jag till det för mig och Andreas till middag. Varmrökt lax som ljummades lite snabbt i mikron. Till det serverades alldeles nyupptagen färskpotatis. Timo är den tidiga sorten som jag har förrotat och satt i hinkar. Tre sättpotatisar i varje hink. Här kan du se tidigare inlägg om det. Klicka här 

Dessa planterades 22 april. När jag skördade en hink idag fick jag lite drygt 450 gram potatis. Många var riktigt små, så får de lite tid på sig kommer nog avkastningen bli ännu bättre. 

Potatisen kokades med dillstjälkar från förra året som jag har i frysen. När de var klara klippte jag över lite färsk dill. 

Jag serverade även en tomat och mozzarellasallad med min egenodlade basilika. Vilken smak!

En sås på creme fraiche och röd stenbitsrom, lite dill och svartpeppar. 

Samt några plocksallatsblad i olika färger. 

Behöver jag säga att det smakade ljuvligt. 

Nu ska jag gå och läsa en förlaga av boken Skillnadens Skörd av Sara Bäckmo som jag har förmånen att få läsa och recensera. Jag återkommer med recensionen här på bloggen. 

Gilla och följ gärna både blogg och Facebooksida så missar du inga inlägg. Jag blir jätteglad om du vill skriva en liten kommentar också. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *