Välkommen till min blogg!

Vad kul att du har hittat till min blogg Odla Din Mat!

DSC_0138 (2)Jag som skriver här heter Carina Modén. Jag är 40 år gammal. Är gift och har två barn. Jag bor i en villa strax utanför Rimbo.

Där har jag i dagsläget 13 höns, 22 kycklingar, 2 kaniner och en 3800 kvm stor tomt där jag kommer att odla en stor del av den mat vi äter. Det är i alla fall min förhoppning och plan.

För närvarande har jag några pallkragar, några hemmabyggda upphöjda bäddar samt en liten odlingsyta som jag anlade i höstas genom att täcka med olika material att odla mina grönsaker i.

Jag har beställt ett växthus som ska levereras i slutet av april, så då kommer nya möjligheter att öppnas. Det blir en ny resa i mitt odlande som ni gärna får följa med på.

Förutom att odla så tycker jag mycket om att laga och äta god mat. Jag lider sedan många år av IBS, så min mage klarar inte av all typ av mat. Jag följer till stor del dieten FODMAP vilket bland annat för min del betyder att jag äter laktosfritt och glutenfritt. Recept och mattips kommer också komma på bloggen.

Handarbete i form av virkning och stickning är andra intressen jag ägnar mig åt ibland. Jag kanske delar med mig av mina alster då och då.

Jag uppskattar kommentarer och kommer att försöka svara på frågor så snart som möjligt.