Att odla smörgåskrasse är superlätt och går fortare än man hinner vattna. 😉
Det finns flera olika sätt att odla smörgåskrasse på och alla är lika enkla.
- Ta en tom mjölkkartong klipp av ena långsidan och fyll upp med ca 2 centimeter planteringsjord. TIPS när du skördat fyller du bara på med lite ny jord och sår igen uppepå den gamla sådden.
Vattna sedan jorden och strössla ut fröerna ganska tätt. Sätt i ett just fönster.
Se alltid till så att sådden håller sig fuktig.
- Blöt ett dubbelvikt hushållspapper och lägg på ett fat. Strössla ut fröerna på pappret.
I denna andra metod är det större riska att sådden torkar ut med det avhjälper du lätt genom att spreja på sådden med en blomspruta.
Efter bara några dagar är det dags för skörd och då klipper du bara av krassen med en sax.
Super gott att lägga på mackan, i salladen eller som garnityr på vilken middag som helst.
För fler sådana här tips titta under fliken Inlägg och klicka på Skott och groddar
Lämna ett svar